Tietoja kilpailusta

Odysseus-kilpailu haastaa kaikkien EU-maiden 14 – 18 vuoden ikäiset koululaiset  käyttämään tietojaan, luovuuttaan ja kriittistä ajattelukykyään kehittämään avaruustutkimusprojektin kehittämiseksi. Osallistujien on muodostettava 2 – 5 jäsenen joukkue, jota opettaja valmentaa. Ryhmän on laadittava ja toimitettava johonkin kilpailun kategoriaan liittyvä projekti:

i) Aurinkokunta, ii) Avaruusalus – maailmanlaajuinen yhteistyö ja iii) Elämän yhteisevoluutio.

Kilpailuehdotuksen on oltava digitaalisessa muodossa, se voi olla mikä hyvänsä digitaalinen tiedosto ja voi sisältää järjestäjien toimittaman projektin työlistan, jossa selostetaan projektin tausta-ajatuksia,  Kilpailuaika on 1. heinäkuuta 2012 – 15. helmikuuta 2013.

Erittäin kokeneet henkilöt arvioivat kaikki ehdotukset ennalta määriteltyjen kriteerien mukaan ja pisteyttävät ne tieteellisen osaamisen, käytännön toteutuksen ja luovuuden perusteella. Jokaisesta maasta valitaan kolme ehdotusta – yksi joka kategoriasta – viimeiselle arviointikierrokselle. Viimeiselle kierrokselle etenevien joukkueiden  on laadittava projektistaan englannin kielinen lyhennelmä. Kansallisia voittajia vertaillaan viimeisellä kierroksella ja joka kategoriasta valitaan voittaja. Voittajille on luvassa ainutkertainen opettava kokemus Euroopan astronauttikeskuksessa (EAC) Kölnissä, Saksassa, ja Alankomaissa järjestettävässä Space Expossa, jossa voittajille luovutetaan palkinnot.

*    Huomatkaa, että sisäänjättöajan päätyttyä kaikki projektit ovat vapaasti yleisön nähtävissä Odysseus-sivustossa.