Cum funcționează

Concursul Odysseus provoacă studenții cu vârste între 14 și 18 ani din toate țările europene pentru elaborarea unui proiect cu privire la explorarea spațiului, utilizându-și cunoștințele, creativitatea și gândirea critică. Studenții care doresc să participe trebuie să formeze o echipă de 2 până la 5 membri, având un profesor ca antrenor și trebuie să pregătească și să depună un proiect într-una din categoriile concursului.

i) Sistemul solar, ii) Navă spațială – cooperare globală și iii) Co-evoluția vieții.

Înregistrarea trebuie să fie digitală, poate avea forma unui fișier digital și poate include o fișă de lucru a proiectului în formatul prevăzut de organizatori, descriind conceptul de bază al proiectului. Concursul va fi deschis de la 1 iulie 2012 până la 15 februarie 2013.

Toate înregistrările vor fi evaluate și clasificate pe baza cunoștințelor științifice, aplicație practică și creativitate, de către evaluatori foarte experimentați, în funcție de Criteriile de Evaluare predefinite. Se vor alege trei înregistrări pe țară – câte una pentru fiecare categorie – pentru a avansa în runda finală de evaluare. Echipele care ajung în runda finală vor trebui să depună un rezumat al proiectului lor în limba engleză. În etapa finală, se vor evalua câștigătorii naționali prin comparație și se vor selecta cei trei câștigători finali (câte unul pentru fiecare categorie) ce vor câștiga o oportunitate de experiență educațională unică la Centrul European de Astronautică (EAC) din Cologne, Germania și la Space Expo din Olanda, unde își vor primi premiile.

*    Rețineți că, după încheierea depunerilor de înregistrare, toate proiectele vor fi disponibile pentru public prin intermediul site-ului web Odysseus.