Înregistrarea echipelor
Pentru a participa la Concursul Odysseus, trebuie să fiți un membru al unei echipe de 2-5 studenți. Echipele care participă în concurs trebuie să aibă ca antrenor un profesor. Vă puteți înregistra echipa în concurs numai prin intermediul Site-ului web Odysseus .
Trebuie să furnizați un cont de e-mail valabil pentru toți membrii echipei dvs., iar fiecare membru trebuie să confirme electronic înregistrarea sa și parola pentru contul echipei sale. Trebuie să furnizați și anumite informații de înregistrare, inclusiv data lor de naștere și școala la care urmează cursuri.
Înainte de finalizarea înregistrării, studenții trebuie să revizuiască Regulile Concursului Odysseus și Termenii legali împreună cu profesorul/antrenorul lor. Trebuie să aveți permisiunea părinților sau a tutorelui pentru a participa în concurs și, prin urmare, pentru a ne permite să aprobăm înregistrarea echipei dvs., trebuie să predați antrenorului echipei dvs. un Formular pentru acordul parental completat, semnat de părintele sau tutorele dvs. În final, antrenorii echipelor trebuie să accepte, în numele întregii echipe, Regulile Concursului Odysseus și Termenii legali.
Dezvoltarea unui proiect
În primul rând, participanții trebuie să aleagă categoria tematică în care doresc să concureze (a) Sistemul Solar, b), Navă spațială – cooperare globală și c) Co-evoluția vieții).
Apoi, trebuie să vă gândiți la subiectul (subiectele) sau problema (problemele) specifică (specifice) pe care doriți să le explorați și să alegeți tipul de proiect pe care doriți să-l dezvoltați (experiment, video, prototip, prezentare etc.). În continuare, trebuie să efectuați cercetări pentru subiectul ales (cercetare în biblioteci și mediul online, observații și experimente, interviuri etc.) și să proiectați soluția sau rezultatul final al lucrării dvs. Consultați-vă antrenorul cu privire la fezabilitatea și valabilitatea științifică a ideii dvs. și împărțiți lucrarea între membrii echipei dvs. Dezvoltați-vă proiectul în conformitate cu cerințele concursului Odysseus și asigurați-vă că evitați materialul plagiat.
Oferiți dovezi pentru a demonstra modul în care proiectul dvs. este inovativ și relevant pentru categoria tematică pe care o alegeți. Utilizați informațiile și datele pe care le-ați colectat în timpul interviurilor, experimentelor, observațiilor și cercetării din bibliotecă sau în mediul online. Sunteți sfătuit să finalizați fișa de lucru a proiectului în oricare din limbile oficiale ale UE și să asigurați toate referințele necesare pentru proiectul dvs. Șabloanele fișei de lucru a proiectului pot fi descărcate de pe site-ul web al Concursului Odysseus.
Testați rezultatele și prezentarea proiectului împreună cu antrenorul dvs. și revizuiți-l dacă e necesar. Înainte de finalizare, discutați cu antrenorul dvs. despre modul în care ați dezvoltat și ați revizuit proiectul pe baza cercetării dvs. și a cunoștințelor dobândite în clasă.
Depunerea proiectului
Încărcați-vă proiectul pe platforma concursului Odysseus, respectând instrucțiunile de depunere furnizate în secțiunea relevantă a site-ului web. Sunteți sfătuit să includeți și o fișă de lucru a proiectului în șablonul oferit de organizatori.
Proiectul dvs. nu va fi evaluat în funcție de lungimea sa, ci în funcție de calitatea, analiza și prezentarea generală a lucrării dvs. Vă puteți revizui proiectul până la data limită pentru depuneri (miezul nopții (CET) pe 15 februarie 2013). Sunteți încurajați să vă încărcați proiectul imediat după ce finalizați planul inițial și să faceți modificările corespunzătoare până la data finală pentru depuneri.
Rețineți că veți putea încărca numai un singur proiect, astfel că, de fiecare dată când încărcați o versiune nouă a proiectului dvs., versiunile anterioare sunt eliminate din platforma concursului Odysseus. Asigurați-vă că ați creat o copie de rezervă a ultimei versiuni a proiectului dvs. Toți membrii echipei vor primi un e-mail de notificare de la organizatori de fiecare dată când depuneți o nouă versiune a proiectului. Dacă sunteți aleși pentru runda finală, trebuie să depuneți apoi un rezumat sau o traducere a întregului proiect în limba engleză.