Sådan fungerer det

Odysseus-konkurrencen opfordrer studerende mellem 14 og 18 år gamle fra alle EU-lande til at udvikle et projekt om rumudforskning ved hjælp af deres viden, kreativitet og kritisk tankegang. Studerende, der ønsker at deltage, skal danne et hold på 2 til 5 medlemmer plus en lærer som vejleder, og de skal udarbejde og indsende et projekt inden for én af konkurrencens kategorier:

i) Solsystemet, ii) Globalt rumskibssamarbejde og iii) Liv og co-evolution.

Bidraget skal foregå digitalt, og kan være i form for en digital fil, og kunne omfatte et arbejdspapir til projektet i det format, der blev leveret af organisatorerne, og som beskriver projektets baggrundsidéer.  Konkurrencen er åben fra 1. juli 2012 til 15. februar 2013.

Alle bidrag vil vurderes af meget erfarne eksaminatorer, som også vil tildele en karakter på videnskabelig viden, praktisk implementering og kreativitet i henhold til foruddefinerede evalueringskriterier. Tre bidrag pr. land – ét for hver kategori – vil blive udvalgt til at gå videre til den sidste evalueringsrunde. Hold, der går videre til den sidste runde, skal indsende et abstrakt af deres projekt på engelsk. I den sidste runde vil landets vindere forholdsvist evalueres, og de sidste tre vindere (en i hver kategori) vil udvælges og vinde en videnskabelig oplevelse for livet i European Astronaut Centre (EAC) i Køln i Tyskland samt i Space Expo i Nederlandene, hvor de vil modtage deres præmier.

*    Bemærk, at efter indsendelsen af bidrag er lukket vil alle projekter åbnes til publikummet gennem Odysseus-webstedet.